Vasas Futball Kft. Vasas Kubala Akadémia Vasas SC
Hírek Mérkőzések Statisztikák Ki-kicsoda Tudnivalók Archívum Facebook

Megverjük-e a Tatabányát?
Igen
Nem
Támogatóink
Dragon SportA visszatérő

2012-08-06 09:12

Mundi Roland az elmúlt szezont kölcsönjátékosként Szolnokon töltötte, az aprótermetű középpályás egy év szünet után ölti magára ismét a piros-kék mezt, amelyben eddig 38 NB I-es mérkőzésen lépett pályára.

Vasas nevelésként, 2011 nyarán gondolom nem éppen örömtől repeső szívvel hagyta el a Fáy utcát.
- A tavaly nyári felkészülés elején hamar kiderült, hogy az akkori vezetőedző Komjáti András nem igazán számol velem, így számomra a környezetváltás tűnt megoldásnak. Jó döntés volt részemről, hogy a Szolnokot választottam, jól éreztem magam, a futball is ment, így utólag cseppet sem bánom az ott töltött évet.

Most mégis újra Angyalföldön van, sőt a felkészülési mérkőzések zömén főszerepet kapott.
- Lejárt az egyéves kölcsönadás ideje, és mivel a Vasashoz december 31-ig szerződés köt, visszatértem, noha Szolnokon marasztaltak volna. Eddig pozitívak a tapasztalataim, a portugál edző úgy tűnik, foglalkoztatni kíván, az eddigiek alapján helyem van a középpályán.

Milyen állapotban érzi most magát?
- Azt gondolom, az időszaknak megfelelően jóban, szerencsére a sérülések is elkerültek. Tóth Andrástól a felkészülés elején kéthetes nagyon intenzív, kemény terhelést kaptunk, a váltás óta pedig Joaquim Machado Gonçalves vezényel pörgős edzéseket, úgy hogy fizikális téren jól állunk.

A menetközbeni edzőváltás miféle újdonságokat hozott a gyakorlatban, van-e eltérés a kétfajta felfogás között?
- Az elvégzett munkát nyilvánvalóan meghatározza az is, hogy a felkészülés melyik szakaszában történik, de a portugál stáb egyértelműen nagy hangsúlyt fektet a taktikai képzésre, a tudatos mozgások begyakorlására. Az könnyebbség, hogy a hadrend hasonló ahhoz, mint amit például korábban az NB III-as csapatunk is játszott.

Az edzőmérkőzéseken eddig mégsem brillírozott a társaság, lesz esélyünk visszakerülni az NB I-be?
- Most úgy látom, hogy még mindenképpen erősítésre szorulunk. Sok a tapasztalatlan fiatal a keretben, kíváncsian várom én is, hogy még milyen tudású próbajátékosok érkeznek. A védelmünk, a védekezésünk egyébként rendben van, a támadásépítéseknél látok problémákat, rengeteg labdát elszórunk, sokkal jobban meg kellene becsülni azt, ha nálunk van a játékszer. Én egyébként optimista vagyok a feljutást illetően, de az edzőtől is nap mint nap azt halljuk, hogy erre készülünk, és szemmel láthatólag hisz is ebben.

 


Impresszum Jogi nyilatkozat Kapcsolat Média ajánlat