Vasas Futball Kft. Vasas Kubala Akadémia Vasas SC
Hírek Mérkőzések Statisztikák Ki-kicsoda Tudnivalók Archívum Facebook

Megverjük-e a Tatabányát?
Igen
Nem
Támogatóink
Dragon SportA visszatérő

2012-08-06 09:12

Mundi Roland az elmúlt szezont kölcsönjátékosként Szolnokon töltötte, az aprótermetű középpályás egy év szünet után ölti magára ismét a piros-kék mezt, amelyben eddig 38 NB I-es mérkőzésen lépett pályára.

Vasas nevelésként, 2011 nyarán gondolom nem éppen örömtől repeső szívvel hagyta el a Fáy utcát.
- A tavaly nyári felkészülés elején hamar kiderült, hogy az akkori vezetőedző Komjáti András nem igazán számol velem, így számomra a környezetváltás tűnt megoldásnak. Jó döntés volt részemről, hogy a Szolnokot választottam, jól éreztem magam, a futball is ment, így utólag cseppet sem bánom az ott töltött évet.

Most mégis újra Angyalföldön van, sőt a felkészülési mérkőzések zömén főszerepet kapott.
- Lejárt az egyéves kölcsönadás ideje, és mivel a Vasashoz december 31-ig szerződés köt, visszatértem, noha Szolnokon marasztaltak volna. Eddig pozitívak a tapasztalataim, a portugál edző úgy tűnik, foglalkoztatni kíván, az eddigiek alapján helyem van a középpályán.

Milyen állapotban érzi most magát?
- Azt gondolom, az időszaknak megfelelően jóban, szerencsére a sérülések is elkerültek. Tóth Andrástól a felkészülés elején kéthetes nagyon intenzív, kemény terhelést kaptunk, a váltás óta pedig Joaquim Machado Gonçalves vezényel pörgős edzéseket, úgy hogy fizikális téren jól állunk.

A menetközbeni edzőváltás miféle újdonságokat hozott a gyakorlatban, van-e eltérés a kétfajta felfogás között?
- Az elvégzett munkát nyilvánvalóan meghatározza az is, hogy a felkészülés melyik szakaszában történik, de a portugál stáb egyértelműen nagy hangsúlyt fektet a taktikai képzésre, a tudatos mozgások begyakorlására. Az könnyebbség, hogy a hadrend hasonló ahhoz, mint amit például korábban az NB III-as csapatunk is játszott.

Az edzőmérkőzéseken eddig mégsem brillírozott a társaság, lesz esélyünk visszakerülni az NB I-be?
- Most úgy látom, hogy még mindenképpen erősítésre szorulunk. Sok a tapasztalatlan fiatal a keretben, kíváncsian várom én is, hogy még milyen tudású próbajátékosok érkeznek. A védelmünk, a védekezésünk egyébként rendben van, a támadásépítéseknél látok problémákat, rengeteg labdát elszórunk, sokkal jobban meg kellene becsülni azt, ha nálunk van a játékszer. Én egyébként optimista vagyok a feljutást illetően, de az edzőtől is nap mint nap azt halljuk, hogy erre készülünk, és szemmel láthatólag hisz is ebben.

 


Vasas SC sál

Már rendelhető az új Vasas SC kötött sál (igényesebb kivitel, szebb színek)!

A bevételt maradéktalanul az egyesület céljaira, a szakosztályok támogatására fordítjuk.


Impresszum Jogi nyilatkozat Kapcsolat Média ajánlat