Vasas Futball Kft. Vasas Kubala Akadémia Vasas SC
Hírek Mérkőzések Statisztikák Ki-kicsoda Tudnivalók Archívum Facebook

Megverjük-e a Tatabányát?
Igen
Nem
Támogatóink
Dragon SportNémet kézben a Vasas felnőtt labdarúgása

2012-08-09 11:32

A papírmunka lebonyolítása után új többségi tulajdonosa lesz a Vasas Futball Club Kft.-nek.

A német tulajdonos képviseletében Michael Budzinski teljesítette az adásvételi szerződésben foglalt pénzügyi kötelezettségeket, és 99%-os tulajdonrészt szerzett a cégben. Markovits Lászlót a Vasas SC elnökét, a Vasas Futball Kft. eddigi ügyvezetőjét kérdeztük a sikeres tranzakciót követően.

Hosszú folyamat zárult le az üzletrész átruházásával…
- Munkatársaimmal együtt rengeteg energiánk fekszik ebben, remélem egy mindenki által nagyon elfelejteni kívánt időszakon leszünk túl ezzel a tranzakcióval. Nagyon bízom abban, soha többé nem bánik senki sem úgy a Vasassal, mint ahogyan azt Faragó Attila tette a Híd Zrt. képviseletében a közel tizenöt hónapos regnálása alatt.

Sejti már a választ arra, hogy mi volt Faragó valódi szerepvállalásának oka és miért taszította ilyen rövid idő alatt majdhogy menthetetlen helyzetbe a felnőtt csapatot?
- Előbb utóbb mindig napvilágra kerül az igazság, az ő szerepvállalásával és működésével kapcsolatban is egyre több információval rendelkezünk. Egy biztos, a mai napig is érthetetlen számomra, hogy 2011. december elején – amikor erre kértük – miért nem adta át a többségi tulajdonrészét a Vasas Sport Clubnak, hiszen ekkor már tudhatta, hogy nem képes normálisan működtetni a társaságot. Ahogyan azt már többször is nyilatkoztam, abban semmi kivetnivalót nem találtam volna, ha decemberben „felteszi” a kezét és azt mondja: „nem szeretném, vagy nem tudom tovább finanszírozni a csapatot, ezért néhány hónapnyi tartozással átadom a kft-t az egyesületnek”. Ez így korrektebb lezárás lett volna, mint ami történt, habár a 2011 elején megkötött adásvételi szerződés alapján tartozásmentesen kellett volna átadnia az üzletrészt

Pár hónappal később aztán ez a „visszaadás” megtörtént, de egy már majdnem csődbement cég került újra az anyaklub tulajdonába. Nagy haditettnek tűnik, hogy ennek a romokban heverő Kft.-nek 99%-os tulajdonrészét most sikerült eladni, és ezzel újra lehetőséget biztosítani arra, hogy sikeres felnőtt csapat működjön a Fáy utcában.
- Én is így gondolom, és ezért a munkatárasaimon túlmenően, többeknek is köszönet jár. Az elnökség tagjai közül a testületben a labdarúgást képviselő dr. Jákó Jánosnak, a konszolidációban főszerepet vállaló György Tamásnak és Kovács Norbertnek, valamint Jámbor Jánosnak, aki a konkrét tárgyalások során sokat segített. Nekik döntő érdemük van abban, hogy idáig eljuthattunk.

Azt kijelenthetjük, hogy végre hátradőlhet a Vasas Sport Club vezetése, a problémák megoldódtak, és innentől fogva csak a szurkolás marad?
- Sajnos ennek a folyamatnak a kezelése rengeteg energiát és időt vett el tőlem és munkatársaimtól, ezért nem jutott kellő idő az egyesületnél előforduló többi fontos feladat megoldására. Így, egyáltalán nem mondhatjuk el, hogy túl vagyunk a nehézségeken és holnaptól kényelembe helyezhetjük magunkat.

Ez most a felnőtt labdarúgásra érti, vagy a klub életében felmerülő további problémákra?
- A futballban részünkről – miután megtörténik a teljes átadás - a szurkolás következik, mostantól a Kft. új többségi tulajdonosáé az irányítás és a döntések meghozatalának joga. A vele dolgozó menedzsmentre, amely a Vasas Sport Clubtól teljesen külön működik, nagyon sok feladat hárul majd az elkövetkezendő hónapokban. Mi annyiban segítjük a munkájukat, hogy egy nagyon részletes listában összegyűjtöttük azokat a feladatokat, amiket a következő időszakban szükséges elvégezniük ahhoz, hogy minden rendben legyen az augusztus 18-i bajnoki rajton. Ami az SC-t illeti, az üzleti világot sújtó nehézségek bizony nagyon komoly kihatással lesznek a közeljövőben a Vasas SC több szakosztályának a finanszírozhatóságára. Ezeknek a kezelése minimum ugyanakkora kihívás, mint amilyen a felnőtt labdarúgásé volt.

Térjünk vissza a futball ügyére, gondolom az említett segítség, útmutatás, nem a csapatépítésre koncentrálódik.
- Nem, ez a lista kifejezetten a sportszakmai kérdéseken túlmenő teendőket foglalja magába. A csapat megerősítése, a keret véglegesítése kizárólag az ő feladatuk, mi egyetlen dologra kértük őket, minél több Vasas kötődésű fiatalnak adjanak lehetőséget a folytatásra. De ez is már kizárólag az ő döntésük és felelősségük lesz. Mindenféleképpen türelemmel kell lennünk, nem könnyű egy ismeretlen közegbe belépni, biztos lesznek olyan részletek, amelyek döcögősebben indulnak be, és azt se várja senki, hogy már az első meccseken hengerelünk, és öt-hat góllal nyer a csapat. Elsősorban annak kell nagyon örülni, hogy van egy társaság, aki a jelek szerint egy sikeres felnőtt csapatot kíván működtetni, és aki erre a célra az elmúlt hetekben már nem kevés pénzt áldozott.

Változatlanul sokakat foglalkoztat Jámbor János, vagy éppen György Tamás, az Akadémia meghatározó tulajdonosának szerepe a háttérben. Az ön ismeretei szerint ők miként viszonyulnak a Vasas felnőtt csapatának működéséhez.
- Jámbor úr, ahogy korábban is említettem már, rengeteget segített abban, hogy megkönnyítse és sikeressé tegye az üzletrész átruházását a német félnek. Ezt ezúton is köszönöm neki! Az Akadémia tulajdonosai, György Tamással az élen, elfogadták a döntésünket, és ők is azt szeretnék, hogy az új tulajdonos, ígéretének megfelelően, eredményesen működtesse a felnőtt csapatot. Ők ebben az esetben nyitottak egy szoros, hosszú távú együttműködésre. Én azt gondolom, mindkét félnek az lenne az ideális, ha a Vasas Kubala Akadémia legnagyobb tehetségei a felnőtt keretben is kapnának lehetőséget, ezzel is erősítve a Vasashoz való kötődést, és az egységet. Az elkövetkező hónapok egyik fontos feladata lesz ennek az együttműködésnek a véglegesítése és a kölcsönös előnyökön alapuló megállapodás aláírása.


Impresszum Jogi nyilatkozat Kapcsolat Média ajánlat