Vasas Futball Kft. Vasas Kubala Akadémia Vasas SC
Hírek Mérkőzések Statisztikák Ki-kicsoda Tudnivalók Archívum Facebook

Megverjük-e a Tatabányát?
Igen
Nem
Támogatóink
Dragon Sport"Muszáj nyerni!"

2012-08-16 00:56

Szombaton bemutatkozik az NB II-ben csapatunk, a rajt előtt a portugál mesterrel, Joaquim Machado Gonçalvessel beszélgettünk.

Mennyire sikerült a felkészülés alatt megvalósítania azt a munkát, amit tervezett a Vasassal?
- Nem volt könnyű. Edzői pályafutásom során talán még nem is találkoztam hasonló szituációval. Szinte mindent az alapoktól kellett kezdenünk. A játékosok nagyon mélyről indultak, de keményen dolgoztunk. Ez pedig nemcsak múlt idő, hiszen még az út elején járunk. Az biztos, hogy nagyon megszenvedtük az előző időszakot, gyakorlatilag csak az utolsó két hétben tudtuk az elképzelésem szerint hatékony munkát elkezdeni.

Mi volt az oka ezeknek a nehézségeknek?
- Például az, hogy akik már tavaly is itt játszottak, azok mentálisan nagyon mélyre kerültek az előző szezon után. Ez nem is csoda, ha például az ember hét hónapig nem kap fizetést, akkor nem is lehet nagyon másra számítani. Komoly kihívás volt pszichésen rendet tenni a fejekben. De nem szeretnék panaszkodni, most ez a feladat, azt kell megoldanom, hogy nyerő típusú csapatot kovácsoljak belőlük.

Milyennek látja a jelenlegi a keretet ebből a szempontból?
- Vannak problémák, ahogy eddig is elmondtam. Ráadásul a hat brazil légiósra nem számíthatok az első fordulóban, ezért nem lesz egyszerű dolgunk hétvégén. Ennek ellenére optimista vagyok, és úgy látom, hogy a játékosok kezdenek megérteni és elfogadni. Az pedig kulcsfontosságú, hogy találkozzanak az elképzeléseink.

A Putnok ellen ennek tükrében mi a cél?
- Teljesen új bajnokság kezdődik, szinte senki nem ismer senkit, így fogalmunk sincs róla, hogy milyen játékerőt képvisel a Putnok. Egy viszont biztos, mivel az Illovszky Stadionban játszunk, és Vasasnak komoly hagyományai vannak, muszáj győznünk egy ilyen mérkőzésen!


Impresszum Jogi nyilatkozat Kapcsolat Média ajánlat