Vasas Futball Kft. Vasas Kubala Akadémia Vasas SC
Hírek Mérkőzések Statisztikák Ki-kicsoda Tudnivalók Archívum Facebook

Megverjük-e a Tatabányát?
Igen
Nem
Támogatóink
Dragon SportSzurkolói ankét

2012-08-16 23:01

Komoly érdeklődés mellett tartotta meg első szurkolói ankétját a futballcsapat új vezetése az Illovszky Stadion VIP-termében.

Az ankét elején Varga Endre, csapatunk új ügyvezetője mutatkozott be röviden. Kiderült, hogy fiatal kora ellenére komoly futballszakmai és üzleti tapasztalattal rendelkezik, melynek nagy részére Németországban tett szert. Itt került kapcsolatba a jelenlegi tulajdonosi körrel is, akik ugyan tárgyaltak a Vasason kívül az Újpesttel és az MTK-val is, de végül Angyalföldön kötöttek ki.

Varga Endre elmondta, hogy nagyon komoly adósságokat vettek át az előző tulajdonostól, így jelenleg a napi munka elsősorban ennek a rendezésével telik. A problémás ügyeket később szeretnék bíróság elé vinni. A konszolidációban a német tulajdonos segítéségre van Markovits László is a Vasas SC részéről.
Ahogy Christian Krauttól, a gazdasági ügyekért felelős vezetőtől megtudtuk, mintegy 1,6 millió eurós büdzsé áll a csapat rendelkezésére a következő szezonban. Ebből az összegből a múlt problémáinak megoldása mellett a jövőre is tudnak majd pénzt fordítani.

A vezetők után Joaquim Machado Gonçalves vezetőedző kapta meg szót. Megtudtuk tőle, hogy jól érzi magát új állomáshelyén, és az a célja, amit már Portugáliában elért, azaz az első osztályba való feljutás. Úgy fogalmazott, hogy hiába vannak nehézségek, maximalista szemléletű, és azért hagyta ott a családját Portugáliában, hogy itt maradandót alkosson. Szeretné, ha évek múlva nem egy portugálként tekintenének rá, hanem egy olyan vasasosként, aki visszavezette a csapatot a méltó helyére.

Ezután a szurkolók kérdezhettek, a nyílt kérdésekre pedig nyílt válaszok érkeztek. Többen firtatták, hogy mennyire lehet valós cél a feljutás a jelenlegi állapotok között, de a vezetés nem tágított korábbi álláspontja mellől. Egyöntetűen azt mondták, hogy csakis ezért dolgoznak.

Az átigazolások kapcsán Varga Endre megjegyezte, hogy az utóbbi két hétben nehéz volt minőségi magyar labdarúgókat találni, ezért próbáltak ki sok külföldit. Ennek ellenére még lehetnek érkezők itthonról, Rósa Dénesnek például konkrét ajánlatot is tett a Vasas, de Thomas Sowunmival is felvették a kapcsolatot.

Szó esett az MLSZ döntéséről is, amely a héten kizárta a Boukar-ügy miatt a Vasast az átigazolásokból. Varga Endre mindenkit megnyugtatott, hogy az ügyvédjük folyamatosan dolgozik a megoldáson, de nincs könnyű dolga, hiszen többszörös visszaesők vagyunk a korábbi tartozások és egyéb problémás esetek miatt.

A beszélgetés során kulcskérdés volt az utánpótlás helyzete. Az új tulajdonos ennek kapcsán szorgalmaz egy megegyezést György Tamással, a Vasas Kubala Akadémia vezetőjével, annak érdekében, hogy az arra érdemes fiatalok odakerülhessenek a felnőtt csapat közelébe.

Végül, de nem utolsósorban a szombati Putnok elleni hazai meccsről hallhattunk néhány szót. Megerősítették a tegnapi hírt, miszerint a frissen igazolt brazil légiósok még nem léphetnek pályára, ennek ellenére a győzelem a cél. Még akkor is, ha sok mindent nem lehet tudni első ellenfelünkről.


Impresszum Jogi nyilatkozat Kapcsolat Média ajánlat